Z veliko popularnostjo kriptovalut in rudarjenja (Bitcoin, Ethereum in Litecoin) je ASRock predstavil novo matično ploščo z neverjetnimi 13 PCIe režami na eni plošči.
Kmalu po predstavitvi na sejmu Computex je plošča dejansko tudi dobavljiva pri bolje založenih prodajalcih, cena pa je žal nekoliko visoka, čeprav je plošča osnovana na nizkocenovnem H110 čipsetu.
Prihranek se skriva v dejstvu, da čimveč grafik uspemo spraviti v 1 sistem, toliko manj diskov, ramov in napajalnikov potrebujemo za rudarjenje. Problem je, ker je trenutno praktično nemogoče kupiti primerno močne in učinkovite napajalnike, ki bi uspeli poganjati takšno število grafičnih kartic, saj jih na tržišču močno primanjkuje.
Seveda obstaja možnost združevanja napajalnikov nižjih nazivnih moči, a to ni najbolj priporočljivo in privede do novih izzivov in zmanjšuje smiselnost izbire plošče s 13 PCIe režami.

Zanimivo je tudi kar piše na AsRock-ovi micro-spletni strani z nasveti o rudarjenju, namreč navajajo tako imenovano “hybrid-mining” konfiguracijo, kjer se lahko meša AMD in nVidia grafične kartice v enem sistemu.
Več na povezavi

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj