V kolikor vam 6 (GIGABYTE GA-H110-D3A in BIOSTAR TB250-BTC), 12 (BIOSTAR TB250-BTC PRO) ali 13 (ASRock H110 PRO BTC+) PCI-express priključkov za grafike ni dovolj, ima ASUS rešitev za vas – neverjetnih 19 PCI-express rež, kamor boste lahko vpregli grafične kartice.

ASUS je uradno namreč potrdil, da bo na voljo matična plošča namenjena kripto rudarjem in navdušencem. Najavljena cena 130$ bo zagotovo zanimiva, je pa vprašanje, kako bo z dobavo in ali bodo po njej posegali res samo rudarji.

Ponuja sicer plejado zanimivih tehnologij, kot je trojno ATX12V napajanje, zaznavanje zasedenih PCI-e rež, ter optimiziran BIOS za rudarjenje, ki naj bi celo doprinesel k boljši splošni zmogljivosti in posledično višji hashrate (zmogljivosti kartic), matična pa nudi tudi stabilizacijo voltaže.

Ostale specifikacije niso nič posebnega – matična je osnovana na B250 čipsetu, torej za 1151 podnožje, ponuja standarden nabor priključkov in izhodov.

Največji “problem” je sicer trenutno to, da uradni gonilniki (tako za AMD kot nVidia) podpirajo samo do 8 grafičnih kartic (torej na eni matični in operacijskem sistemu lahko uporabite samo kombinacijo obojih – 8x AMD in 8x nVidia, torej skupno 16), naj pa bi AMD konec leta pripravil gonilnik, ki bo podpiral več kot 8 grafik (za skupno 19, kot jih bo podpirala fizično sama matična plošča).

 

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj