Za spremembo od običajnih testov računalniških komponent, smo se lotili testiranja Canyon-ovega gamepad-a, ki pa je primarno namenjen uporabi na igralnih konzolah Playstation. To je vidno po tipični barvni shemi znakov na gumbih, prav tako pa po imenih gumbov kot so “share” in pa R1, L1, R2, L2 (za razliko od Xbox verzij, katere so ponavadi (RB, LB, RT, LT).

Občutek kontrolerja v rokah je prijeten zaradi odlične gumirane teksture, ki preprečuje zdrs kontrolerja iz rok in pa konstantno prilagajanje pozicije rok na kontrolerju. Osnovni razpored in oblika sta zelo podobna uradnemu Sony PlayStation 4 kontrolerju DualShock 4, manjka pa žal kapacitivna ploščica, katere smo vajeni iz DS4 ploščka.

Kontroler se z igralno konzolo poveže preko USB konektorja. Dolžina kabla je 3m, kar je več kot zadosti za udobno igranje. Brezžični kontrolerji seveda omogočajo igranje brez kablovja, omejuje pa jih seveda kapaciteta baterije in pa rahle zakasnitve v primerjavi z žičnimi kontrolerji.

Odzivnost kontrolerja je bila zelo dobra in natančna, upornost analognih joystick-ov ter hrbtnih gumbov (R2 ter L2) je ravno pravšnja, to pa pomeni, da se naši prsti ne utrudijo tako hitro, še vedno pa imamo v glavi odlično predstavo glede tega, koliko so gumbi pritisnjeni.

Intenzivnost vibracij je zadovoljiva in ni premočna ali prešibka, odlično dejstvo pa je tudi,  da vibracijski motor ni preglasen.

Igralni plošček zaradi razmerja cene in uporabnosti ter kvalitete zelo toplo priporočamo, saj je izredno ugodna, a venomer kvalitetna alternativa uradnim DS4 kontrolerjem, prav tako pa svoje naloge opravlja skoraj z enako natančnostjo.

Ogled in nakup v naši spletni trgovini: https://funtech.si/si/vsi-oddelki/igralni_pripomocki/igralni_ploscki/62574/

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj