Grafična kartica ASUS GeForce GTX 1080 Ti OC STRIX, 11GB GDDR5X

0
539

Brez dvoma smo, da je Asusova GeForce GTX 1080 Ti OC STRIX zelo hitra, njena hitrost pa se odraža predvsem uporabnikom, katerih delo je odvisno od hitrosti grafičnega procesorja. Hitrost je dobrih 5% višja referenčni Founders edition kartici. Nov hladilni sistem izgleda precej lično, saj je Asus odstopil od prejšnje DirectCU hladilne zasnove, novo hlajenje se pa dobro obnese. GP102 GPU je zver tudi v smislu ustvarjanja toplote, ki jo mora hladilnik odstraniti. Osnovna temperatura grafike je cca. 67 stopinj Celzija, kar je dobro. Izgled in dizajn grafike dopolnjuje z LED aktiviranimi logotipi ROG na zadnji plošči. Všeč nam je temni dizajn in RGB LED funkcionalnosti, kar je seveda nekaterim priljubljeno, drugim osovraženo. Lahko jo vklopite ali izklopite ter izberete katerokoli barvo in animacijo, ki vam je všeč, izbira je vaša.

Cool dibs je zadnja plošča z odprtinami za odzračevanje na ustreznih območjih (GPU/VRM).
Sprednja IO in zadnja plošča sta mat temno črni, kar zagotovo daje občutek premium grafične kartice. Oboje v kombinaciji z lepo oblikovano 10 + 2 fazo PCB spet v mat črni, in končni rezultat je lep izdelek STRIX.

Če vam je cena všeč ali ne, serija GeForce 1080 Ti omogoča obilo možnosti kvalitetne čiste igre. Cena v Sloveniji se trenutno giblje okoli 880 €.
GeForce GTX 1080 Ti je preprosto rečeno zver in verjetno najboljša serija kartic, ki jo lahko dobite za gaming računalnik oziroma za grafično zahtevne uporabnike računalnikov.

 

Specifikacije:

GRAFIČNI PROCESOR: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti

VODILO: PCI Express 3.0 x16

POMNILNIK: 11GB GDDR5X 352bit

TAKT PROCESORJA: 1569/1594 MHz base, 1683/1708 MHz boost

TAKT POMNILNIKA: 11010 MHz default, 11100 MHz OC

IZHODI:

2 x DisplayPort

1 x HDMI 2.0

1 x DVI-D

PODPORA ZA: DirectX 12, OpenGL 4.5

ZAHTEVE NAPAJANJA: 600W min.

DODATNO: MaxContact Technology, Patented Wing-Blade IP5X-Certified Fans, ASUS FanConnect II, Industry Only Auto-Extreme Technology with Super Alloy Power II, ASUS Aura Sync, VR-friendly HDMI ports, GPU Tweak II with XSplit Gamecaster

 

 

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj