Hyperx Cloud Alpha so direktni naslednik prejšnji generaciji kultnih slušalk Hyperx Cloud II. Na prvi pogled izgledajo skoraj identinčne, a kot velja pregovor – “hudič je v podrobnostih”. Slušalke imajo bolj drzne namige robustnosti z ostrejšimi koti, konstrukcija naglavnega obroča je še vedno po večini narejena iz aluminija, kabel slušalk pa je sedaj tudi odstranljiv, kar izboljša transport in nam v primeru, da se kabel uniči, poda možnost nakupa novega kabla za hitro in brezskrbno zamenjavo in nadaljno uporabo slušalk.

V paketu najdemo slušalke (presenetljivo, mar ne?), odstranljiv mikrofon, dva kabla za uporabo slušalk na različnih platformah, vrečko za zaščito slušalk pred odrgninami med transportom le-teh in pa seveda knjižico z navodili in uporabnimi nasveti.

Tehnične specifikacije izgledajo tako:

Slušalke:

 • Gonilnik: 50mm Neodymium Magnet
 • Tip slušalk: Zaprte, Circumaural (počivajo okoli naših ušes in ne na njih)
 • Frekvenčni razpon: 13Hz-27000Hz
 • Impedanca/Upornost: 65Ω
 • SPL/Nivo zvočnega pritiska: 98dBSPL/mW pri 1kHz
 • Teža: 298g (samo slušalke) ; 336g (slušalke s kablom in mikrofonom skupaj)
 • Dolžina kabla: 1.3m odstranljiv kabel s 4-polnim 3,5mm combo-jack (za uporabo na pametnih napravah in igralnih konzolah) ; 2m podaljšek za PC z ločenima 3,5mm 3-polnima jack-oma (en za mikrofon, drugi za zvok)

Mikrofon:

 • Tip: Kondenzatorski mikrofon
 • Polarizacija: Izničevanje šumov okolice
 • Frekvenčni razpon: 50Hz-18000Hz
 • Občutljivost: -43dBV (0dB=1V/Pa,1kHz)

Cloud Alpha imajo izredno težko nalogo. Izboljšati morajo predhodnike Cloud II in prevzeti njihov prestol. Ravno zaradi tega so imeli inženirji pri Hyperx ogromno dela in verjetno tudi nekaj novih sivih las, vsekakor pa je plod njihovega dela očiten takoj, ko si slušalke poveznemo na glavo in se lotimo poslušanja.

Zvok je sicer zelo subjektiven, a po našem mnenju, so inženirji izboljšali že tako vrhunske Cloud II slušalke. To pa jim je uspelo s tehnologijo, ki ji pravijo Dual Chamber Drivers. Gre se za ločene prostore v slušalkah, ki nizke tone izolirajo od srednjih in višjih, s tem pa dobimo čistejši ton z boljšo reprodukcijo zvokov, ne da bi nizki toni iznakazili bolj delikatne višje frekvence.

Glasba zveni odlično, slišati je vsak inštrument ločeno, vokali so prijetni in brez kakih posebnih distorcij. Prav tako velja to tudi za nizke tone. Natančni in močni basi, ki pa vseeno ne preglasijo srednjih in višjih tonov, pa poskrbijo za odlično vzdušje še posebej v igrah ter filmih.

V nekaj “battle royale” igrah kot je Fortnite ali Playerunknown’s Battlegrounds smo z lahkoto določali smer, od koder je prihajal strel. Prav tako pa so bili boljši tudi ambientalni zvoki vremenskih efektov. Mikrofon smo stestirali preko Discord, Teamspeak, Skype in v prej omenjenih igrah skozi “in-game voice chat”. Definitivno so vokali čistejši, odstranjevanje šumov okolice deluje kot oglaševano in tudi po nekaj urah igranja nismo zaznali nobene utrujenosti ušes, glave, vratu ali ramen, kar je za gaming izredno pomembno, saj se ena igričarska seja lahko hitro razvleče v nekajurno sedenje.

Če povzamemo vse skupaj na kratko:

Hyperx Cloud II so dolgo časa veljale za najboljši in največkrat priporočen nakup slušalk. Kot pa izgleda po našem testiranju, pa so Cloud Alpha prevzele prestol v praktično vseh aspektih, edino brez virtualizacije 7.1 prostorskega zvoka. Za svojo ceno so enostavno nepremagljive.

Naj se vam ne porajajo več nikakršni dvomi ali skrbi glede slušalk, privoščite svojim prisluškovalnim organom nekaj luksuza, da vam bodo še dolgo služili, prav tako kot Hyperx Cloud Alpha.

Nakup preko naše spletne trgovine s klikom na povezavo:
Slušalke Hyperx Cloud Alpha ! Klik klik 🙂

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj