Intel predstavil X299 vezni nabor za najnovejše Core-X procesorje

0
422

Kmalu po najavi novih X procesorjev na osnovi Skylake in Kaby-Lake arhitekture, je Intel predstavil naslednika X99 matičnih plošč, ki so bile v proizvodnji nenavadno dolgo in v zadnjem času že krepko zaostajale po specifikacijah tudi za lastnimi rešitvami srednjega cenovnega razreda.

Novi procesorji, ki fizično niso kompatibilni z 1151 podnožjem in s tem z Z270 matičnimi ploščami, so učakali povsem novo platformo z obilo nove tehnologije in naprednimi rešitvami. Tako lahko na X299 matičnih ploščah pričakujemo podporo do 24 PCIe 3.0 stez, multi-GPU konfiguracije, ter prostora za tri M.2 SSD diske, Thunderbolt, USB 3.1 ter ostale že znane rešitve.

Asus ima v svojem naboru že sedem različnih modelov X299 matičnih plošč takoj ob predstavitvi. Najboljši bo ROG Rampage VI, ki podpira “four-way SLI”, 10Gb mrežno kartico ter 802.11ad Wi-Fi. Obenem ima tudi OLED prikazovalnik.

Gigabyte s svojo Aorus serijo ne zaostaja in ponuja neke vrste hlajenje oz spremljanje M.2 SSD diska. Vsi predstavljeni modeli podpirajo tri M.2 SSD diske, ker pa gre za primarno igričarske plošče, so plošče opremljene z RGB lučmi.

EVGA se posveča predvsem navijalcem z “overclocker”-sko matično ploščo X299 Dark, ki poleg “four-way SLI” prav tako omogoča M.2 SSD hlajenje. Isti proizvajalec je najavil tudi micro-ATX format plošče z “two-way SLI” podporo.

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj