Velikokrat testiramo računalniško opremo višjega cenovnega ranga, saj je dolgo časa veljalo, da cenejše stvari niso vredne “počenega groša”. Tehnologija hitro napreduje tudi v perifernih napravah in morda celo bolj pri izdelkih namenjenih za vstop v gaming svet, kot pa pri izdelkih, ki so trenutno v samem vrhu. Razlog za to pa je preprost, saj je vrhunsko opremo zelo težko in drago izpopolnjevati, medtem pa pri vstopni opremi lahko z vsakim napredkom v tehnologiji naredijo proizvajalci kratke a še tako dolge korake, ki ločijo “budget” opremo iz današnjih časov tako zelo, da če bi jo imeli pred nekaj leti, bi veliko teh artiklov takrat veljalih za ene izmed boljših.

Na testni vožnji imamo miško Canyon Corax (CND-SGM5N). Če smo popolno iskreni, se testa nismo lotili z nerealno velikimi pričakovanji, saj morajo miške, ki stanejo 10x več denarja, tudi nekaj več pokazati in upravičiti svojo ceno.

Vsekakor pa je bil občutek miške izredno prijeten. Površina je gumirana, večinoma v črni barvi z nekaj odtenki oranžne in osvetlitvijo logotipa. Na njej najdemo 7 tipk vključno s koleščkom. Stikala so izredno odzivna, klik je dovolj taktilen a vseeno ne preglasen, kolešček pa ima ravno prav upornosti, da ga med igranjem ne zavrtimo po nepotrebnem. Ravno tako ni preveč glasen, še vedno pa je slišati vsak zob pri premiku koleščka.

Kabel te miške je z zunanje strani pleten, kar mu omogoča izredno dobro fleksibilnost in poskrbi za dodatno vzdržjivost kabla, dolžina pa znaša 1.6m. V računalnik se vklopi preko USB 2.0 vhoda, osvetlitev pa tudi deluje že kot plug & play.

V samem premikanju kazalca v Windows, se vidi napredek cenejših optičnih senzorjev v zadnjih nekaj letih. Tekoče premikanje, zelo dobro zaznavanje in sledenje. Pospešek pri večini uporabe ni bil viden (seveda smo ga tudi izklopili v Windows), pri izredno hitrih premikih miške pa je morda za stotinko zmedlo sledenje. Ampak to se na žalost dogaja tudi pri miškah z zelo višjo ceno.

Seveda pa to ne zmoti velike večine igralcev, saj le redko kdo miško uporablja s tako hitrimi premiki.

V igrah je bilo sledenje odlično in natančno. Tudi oblika miške in presenetljivo majhna teža sta pripomogla k udobnemu igranju tudi po nekaj urah. Oblike se zlahka navadimo, saj je ergonomsko zasnovana za desničarje. Gumbe se doseže brez problemov in imajo ravno pravšnji klik za povratno informacijo. Drsenje po podlogi je bilo prav tako kontrolirano in brez zatikanja miške ali kabla.

Za zaključek pa lahko rečemo, da je za vstop v igričarski svet ta miška odlična izbira, prav tako pa vas bo najverjetneje zdržala še vsaj nekaj let od nakupa in omogočila odličen občutek zmage v vaših igrah, definitivno pa vas za svojo ceno ne bo razočarala ampak vas bo zagotovo pozitivno presenetila!

Miško najdete na sledeči povezavi: http://funtech.si/si/vsi-oddelki/tipkovnice-in-miske/miske/zicne-miske/62572/

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj