Nasveti pri izboru podloge za miško

0
486

Seveda večina novejših mišk z laserskimi tipali deluje na skoraj vsaki podlagi, določene tudi na steklu. Vendar večina lesenih miz ni prilagojena konstantnemu trenju miške s površino, kar se odraža na slabšem drsenju miške skozi čas, saj se drsalne nogice na miški obrabijo, na mizi pa imamo vidne sledi, praske in madeže od kožne maščobe in znoja, kateri so skoraj nemogoči za odstranitev.

Zato se pri nakupih priporoča še nakup podloge za miško. Obstaja veliko vrst podlog, ki jih ločimo glede na velikost, debelino, material izdelave in namembnost. Spodaj bomo navedli nekaj primerov za igričarstvo ter splošno/poslovno rabo.

Pri igričarstvu v večini računamo na nekoliko več prostora na mizi za premike z miško z manjšimi stopnjami občutljivosti, kar je tudi bolj zdravo za zapestje na dolgi rok, saj je le to bolj stacionarno in se nanj ne vrši enaka mera pritiska kot pri manjših podlogah in miškah z višjo občutljivostjo.

Prav tako se je pri igrah potrebno odločiti, ali nam je bolj pomembna natančnost ali hitrost, to pa je odvisno od vrste površine.

Nekaj primerov igričarskih podlog:

ASUS Strix Glide CONTROL ali SPEED 16,85€ – Zelo dobri podlogi srednje velikosti, za ravno pravšnji nadzor v igrah. Control ima bolj robusten relief, ki nam nudi vrhunsko natančnost, Speed pa je bolj gladka za hitrejše premike miške in boljše interpretiranje hitrosti preko miške.

 

ASUS ROG Sheath 37,65€ – Bolj namenjena za večjo kontrolo in natančnost naše miške. Njena posebnost pa je tudi sama dimenzija podloge (900x440x3mm), kar pomeni da imamo na podlogi lahko tudi tipkovnico in se s tem znebimo nadležnih robov podloge, do katerih lahko pridemo pri manjši občutljivosti in daljših premikih miške.

Corsair Gaming MM600 Gaming 49,46€ – Trda podloga, narejena iz aluminija s kvalitetnimi gumijastimi obrobami, ki preprečujejo zdrs. Prav tako je podloga dvostranska, kar pomeni, da je na eni strani »bombažna« podloga, ki je namenjena natančnosti, na drugi strani pa plastificirana, kar je namenjeno hitrosti.

Razer Firefly Cloth Chroma 63,84€ – To pa je mehka podloga srednje velikost z RGB osvetlitvijo, ki se priklopi na USB. Predstavlja lepo razmerje med hitrostjo in natančnostjo, z gumijasto spodnjo stranjo proti zdrsavanju podloge.

Potem imamo tukaj podloge za poslovno in splošno uporabo, kjer smo lahko pogosto omejeni s prostorom za podlogo, kar pomeni, da so najbolj primerne podloge s silikonskim »počivalom« za zapestje. Večinoma se uporablja večja občutljivost za čimhitrejše učinkovito delo in klikanje po raznih programih in tekstu.

 

Nekaj primerov splošnih/poslovnih podlog:

Logilink gel 6€ – Ugodna in kvalitetna rešitev za uporabnike, ki imajo prostorsko omejitev, prav tako pa ima silikonsko blazinico kjer nam počiva zapestje.

LogiLink navadna 3,16€ – Zelo ugodna, a uporabna podloga brez blazinice za zapestje.

Gel Pad LogiLink 9,03€ – Samo gelirana blazina, namenjena kot dodatek podlogi za miško ali pa kot dodatek tipkovnici, da nam pomaga uravnati kot zapestja na tipkovnico in s tem olajša delo.

To so kratki napotki po različnih modelih podlog. Kar se pa tiče igričarjev, pa je potrebno omeniti tudi, da če podlogo dostikrat premikate, hodite na LAN tekmovanja ali pa iz kakršnegakoli drugega razloga potrebujete podlogo premikati ali pospravljati, potem vam svetujemo uporabo mehkih tekstilnih podlog, saj se jih lahko zvije in bolj efektivno pospravi in prenaša. Če pa bo podloga dlje časa na enem mestu, potem pa je morda vredno pomisliti tudi o trših podlogah iz aluminija ali morda celo stekla.

V vsakem primeru vas vabimo, da si ogledate našo obširno in ugodno ponudbo podlog za miško, na spletni strani funtech.si

Zagotovo boste našli »tisto pravo«.

 

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj