Za tiste, ki še ne veste, kaj je PUBG – in ste mogoče šele sedaj prilezli izpod kakega pozabljenega kamna – boste z veseljem ugotovili, da v bistvu nič ne zamujate, saj igra sploh še ni uradno izšla.

Kako je torej lahko potem še neizdana igra tako popularna in ima že več kot 500.000 igralcev na Steamu? Enostavno, vse več založnikov ponuja “early access” za svoje igre, tako imenovan zgodnji dostop do igre, ki je še v razvoju. Tako kot poznamo razne “alpha in bete”, se early access razlikuje v tem, da igro lahko igrajo praktično vsi (ni omejevanja igralcev s ključi oz. sistemom povabil, kjer lahko samo določeni navdušenci sodelujejo pri igrah).

PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds) presega vsa pričakovanja, kar so tudi sami razvijalci tvitnili, ko so presegli to pomembno mejo. Za primerjavo, starosti Dota 2 in Counter-Strike: Global Offensive sicer še vedno držita primat, a se pojavljajo špekulacije, da zna PUBG to v naslednje pol leta spremeniti.

Sicer vse lepo in prav, a kaj dela to igro tako posebno? Zakaj dosega tako popularnost, da so po najavi v prvem mesecu prodali že milijon kopij, tri mesece kasneje pa že presegli to številko, na celih tri milijone izvodov?

Na ta odgovor si sicer lahko odgovorite sami, če preizkusite igro, ki je zanimiva mešanica prvoosebne streljačine, vmeščena v glomazen svet, ki ima nekaj posebnih pravil in načinov igranja.

Poglejte si nekaj spodnjih slik iz igre, pa boste ugotovili, da vas znajo zasrbeti prsti, medtem ko skočite iz letala s padalom, ste na lepem otočku, in se kalite med množico igralcev, da bi dosegli tisti oh-kako-pomembni virtualni rešpekt, ker ste preprosto najboljši.

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj