Qualcommov Snapdragon 845 že kaže zobe

0
359

Qualcomm je v decembru 2017 predstavil prihajajoč procesor za mobilne naprave Snapdragon 845 od katerega se veliko pričakuje. Pred kratkim so v javnost prišli prvi testi, ki kažejo kako zelo močan bo nov paradni konj Qualcomma.  Procesorski čip uporablja nova CPU jedra, ki so zasnovana na Cortex-A75 in A55. To bo prvi SoC (System on a chip) s podporo DynamIQ, ki omogoča natančnejši nadzor napetosti / frekvence. Izdelan je po novem 10nm LPP (Low Power Plus) FinFET postopku. Svoje tekmece pusti daleč zadaj. Od Snapdragona 835 in Exynos 9 je hitrejši za 30%. Še vedno pa zaostaja za Applovim A11 Bionic CPUjem. Lahko rečemo, da je SD845 trenutno najhitrejši procesor za Android naprave.

Veliko napredkov se kaže v sami porabi energije, saj nam zmogljivi procesorji ne koristijo, če so veliki porabniki baterije. Nov čip omogoča višje frekvence in nižjo porabo od predhodnika. SD845 pri predvajanju 4K videa s 60FPSji porabi 1618mW, SD835 pa kar 2067mW. Razlika je očitna. Vsakodnevna uporaba bo pokazala še večjo razliko v prid novemu modelu. Glavna prednost bo podpora snemanja video posnetkov v HDR načinu. Bodo telefoni kmalu nadomestili tudi kamere? Bomo videli kmalu.

 

 

V Barceloni na MWC, ki bo konec meseca pričakujemo uradni izid novega Snapdragon 845. Prve telefone z novim procesorjem lahko pričakujemo že v roku meseca ali dveh. Samsungov Galaxy S9 in S9+ sta napovedana za konec februarja. Kasneje bodo sledili še določeni modeli ostalih proizvajalcev kot so: LG G7, Google Pixel 3, Sony Xperia XZ Pro…

Med čakanjem na telefone z novim procesorjem, si lahko na naši spletni strani ogledate ponudbo Android telefonov po super cenah.

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj