Periferija – miške in tipkovnice so največkrat zelo osebna izbira, saj sploh tisti, ki smo za to pripravljeni odšteti kak evro (ali sto) več, gledamo na to ne samo iz performančnega faktorja (igralci smo navsezadnje posebne sorta ljudi, ki za zadnji procent moči namenimo več kot levji delež cekinov), seveda pa mora biti izbira dovolj individualna, in do določene mere tudi udobna – zato lahko dandanes dobimo v vseh oblikah, barvah (in navsezadnje osvetlitvah) tako tipkovnice kot miške.

Steelseries je predstavil po našem mnenju eno izmed bistvenih lastnosti miške, ki bo naredila naslednji korak v evoluciji tehnologije senzorjev mišk – pravo 1:1 razmerje. Zakaj je to sploh pomembno? Že sedaj “true 1337 gamerji” gledajo kateri senzor je vgrajen v sami miški, da nima tako imenovanega pospeševanja ali predikcije. V kolikor vas zanima več na to temo ali bi radi preverili, kateri modeli so brez tega, ima Geekhack temo na svojem forumu z vodičem, ki zajema trenutno vse znane modele mišk.

Na spletni strani Jen Reviews pa si lahko ogledate zanimiv prispevek o tem, kako izbrati najprimernejšo miško za vaše potrebe.

Medtem še čakamo, ali se bo Steelseries Sensei 310 (in Rival 310 model za desničarje) res izkazal kot senzor brez trikov, saj obljubljajo, da TrueMove3 optični senzor (razvit sicer skupaj s PixArtom) nima ne predikcije ne pospeševanja.

Tudi profesionalni igralci iger imajo svojo besedo pri tem – EG Dota 2 igralec Syed “SumaiL” Hassan pravi: “Zmagujem, ker vložim veliko dela in truda, zato da sem najboljši, hkrati pa potrebujem opremo, ki mi je zmožna slediti – miško, na katero lahko pozabim, da jo sploh uporabljam. To potrebujemo igralci, opremo, ki lahko sledi našemu tempu in je pravzaprav podaljšek nas samih. Zmagoval sem na LAN turnirjih ravno s prototipom Sensei 310 miške že od začetka tega leta – sedaj je to tudi moja osebna miška, in ko bo z njo zaključil, mi bo zaslužila že milijone.”

Upamo, da bosta miški kmalu na voljo tudi v rednem prodajnem kanalu, saj sta trenutno na voljo ekskluzivno samo preko Steelseries spletne strani za mišjo dlako manj kot 70€.

VPIŠITE ODGOVOR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj